renelangdahl
renelangdahl
vinvinvin
 
rene_langdahl_joergensen_11_1.jpg

Gennem de sidste 12 år har jeg haft fast tilknytning til Danmarks bedste mad- og vinmagasin gastro, hvor jeg først og fremmest skriver om vinstof.

Jeg skrev min første vinartikel i 1993 til Vinbladet, kort efter jeg var startet på historiestudiet på universitetet. Som flere engelske vinskribenter har gjort det på britiske universiteter, skrev jeg for studenterbladet på Odense Universitet og fik dermed drejet formidlingen mod lægfolk og slunkne lommer. Jeg har siden 2005 skrevet om vin i først og fremmest magasinet gastro. Mere end 200 artikler er det blevet til. Jeg skriver i dag også om vin i Sommelierbladet og forfattede i 2009 bogen Vinmagerne i Toscana. Jeg har undervist på det danske Vinakademiet gennem 10 år, specielt i oversøiske vinlande, herunder især Californien. Jeg har holdt talrige masterclasses om californisk vin for journalister, sommelierer og vinentusiaster og optræder også som moderator ved internationale panelsmagninger i Danmark. Jeg er aktuelt på stage 2 på den svært opnåelige uddannelse til Master of Wine. 

Jeg formidler fyndigt, vittigt og grundigt. Baggrundsviden skal der til, men det behøver ikke være kedeligt. Som cand. mag. i historie sætter jeg vinen ind i kulturhistorien, breder vinverdenen ud og giver vinen mere værdi end blot som alkoholisk drik.

Kontakt på rlj@vip.cybercity.dk eller tlf. +45 61690872

Professional wine career

Freelance wine writer for Danish magazine Vinbladet

Wine writer in student magazine Gyden at University of Odense (SDU)

Assistant and consultant at retail wineshop Vinens Verden, Odense

Wine lecturer at wine courses at Vinens Verden, Odense

Marketing coordinator, purchase assistant and press responsible, at importers Østjysk Vinforsyning

Wine writer for magazine gastro

Consultant, lecturer, developer of wine and food courses at Culinary Institute of Denmark

Consultant, lecturer, developer of wine and food courses at Food College Denmark

Lecturer at Danish Wine Academy 

Lecturer and moderator for California Wine Institute