Drik nu dolcetto, du!

“Den er da sød”, siger en vinven. Han kan lidt italiensk og ved, at søde italienere er dolce og han ved en del om film og elsker Fellinis La Dolce Vita. Dolcettos baggrund er overraskende ukendt, men det med navnet må jo komme af et eller andet. Et sprogligt diminutiv af dolce …den lille søde, men gælder det vinen, gælder det druerne eller kommer ordet af en helt anden stamme, et helt andet mere oprindeligt navn, der slet ikke drejer sin om druer eller vin? Under alle omstændigheder er dolcettos egenskaber som vin slet ikke søde. Druerne er dog spisevenlige, faktisk søde, men mange lokale anser ikke dolcetto-druer som ligeså søde som barbera… og langt fra så søde som malvasia’erne. Sammenligner man med nebbiolos statelige og ranke positur og den snerpende kombination af høj syre og høj tannin kan dolcetto-vin dog godt virke ”sød”. Det har længe været almindelig opfattelse, at dolcetto ikke har tannin, men det passer overhovedet ikke… (fortsættes)

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop