Om Rene Langdahl

Siden 1988 har mit hoved været fuld af vin – hvis du forstod den lille tvetydighed

Jeg skrev min første vinartikel i 1993 til Vinbladet, kort efter jeg var startet på historiestudiet på universitetet. 

Som flere engelske vinskribenter har gjort det på britiske universiteter, skrev jeg for studenterbladet på Odense Universitet og fik dermed drejet formidlingen mod lægfolk og slunkne lommer. 

Jeg har siden 2005 skrevet om vin i først og fremmest magasinet gastro. Mere end 300 artikler er det blevet til. I 2020 startede den succesfulde podcast Vin for begyndere, hvor vært Jonas Landin og jeg formidler vin i øjenhøjde. Jeg skriver i dag også om vin i Din Vinguide og forfattede i 2009 bogen Vinmagerne i Toscana og senest i 2022 Vin for begyndere og øvede sammen med Jonas Landin. 

Jeg har undervist på det danske Vinakademiet gennem 15 år, specielt i oversøiske vinlande, herunder især Californien og de seneste år også Bordeaux og Bourgogne. Jeg har holdt talrige masterclasses om californisk vin, Bourgogne, Ribera del Duero etc. for journalister, sommelierer og vinentusiaster og optræder også som moderator ved internationale panelsmagninger i Danmark. Jeg er aktuelt på stage 2 på den svært opnåelige uddannelse til Master of Wine.

Nu formidler jeg også min vinjubel for dig her på sitet – renelangdahl.com er min drøm om et højt kvalificeret vinunivers for vinentusiaster, både de nye, de gamle, de erfarne, kvinder og mænd – et sted, hvor DU bliver klogere og får vinstof med hjerte og personlighed og ikke mindst gode råd om næste anskaffelse.

Jeg formidler fyndigt, vittigt og grundigt. Baggrundsviden skal der til, men det behøver ikke være kedeligt. Som cand. mag. i historie sætter jeg vinen ind i kulturhistorien, breder vinverdenen ud og giver vinen mere værdi end blot som alkoholisk drik.

Q&A med René

Som Grand Cru-medlem kan du sende spørgsmål til René og få svar på lige det du står og mangler på vinfronten.

Når du er Grand Cru-medlem kan du stille dine egne spørgsmål direkte til mig. To gange om ugen samler jeg op på alle indkomne spørgsmål og du får direkte svar i din indboks.

Professionel vinkarriere

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop