Clash of the Titans – dressed in stilettos

Mosels otte tørre vidundere i 2017

En klog mand sagde forleden til mig: hvem gider drikke tør riesling fra Mosel? Han har en stærk pointe. Mosels beliggenhed skaber noget af vinverdenens mest unikke vin med mere eller mindre restsukker – andre kan lave tør riesling så det synger, så hvorfor gøre noget særligt ud af den type i Mosel. Jeg er grundlæggende enig, men ikke desto mindre kommer der fra Mosel tørre essenser af riesling og skifer, der kan mindst lige så meget som andre områder, der er mere kendt for tør riesling. Mosels tørre rieslinger kan noget andet. Det handler om at bevare områdets ”lethed” samtidig med at skiferkoncentratet forstærkes og høj alkohol skal for alt i verden undgås… selvom der er undtagelser – se bare nedenfor.

Hvilken skiferskrænt ser farligst ud i Mosel? Et par spydigheder ovenpå solide argumenter for hældningsgrad, højden og fraværet af vækster leder måske til nævekamp, og forbrødring er efterfølgende umuligt – så lad være med overhovedet at starte diskussionen. Man kunne jo også bare smage på det, skifersaften, rieslingdruernes flydende fortolkning af moselmarkernes beliggenhed og (fortsættes)

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop