Nabostrid – Ambonnay og Bouzy. Champagnes pinot-land kapitel 2

Welcome to Fiiiiiight Niiiight – it’s Ambonnay vs. Bouzy
It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness, it was the epoch of belief, it was the epoch of incredulity,… Charles Dickens’ berømte roman A Tale of Two Cities indleder med en tidsbeskrivelse, der meget vel kunne passe på vores. I Champagne er der ikke mange cities, men et mylder af villages og det her handler om to af Champagnes mest berømte landsbyer, naboer, men vist nok ikke de bedste venner. På min tur rundt om Montagne de Reims på jagt efter efter de hotteste pinot-steder, var det sidst Ecueil, det handlede om – se her. I Champagne er der klogskab, galskab, tro, håb og vel også utroskab… i hvert fald i overført betydning. Også i Bouzy og Ambonnay. Som de fleste andre landsbyer i Champagne er hverken Ambonnay eller Bouzy skønheder. De ligger begge ved foden af Montagne de Reims på den sydøstlige side af den skovbevoksede bakketop, som aldrig er i nærheden af at være et ”bjerg”. Byerne er ikke pittoreske, arkitekturen nordfransk og protestantisk, skrabet, skallet og slidt… (fortsættes)

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop