Bio-brunello

Italien har verdens højeste andel vinmarker med økologisk drift og før du betvivler det faktum med det sædvanlige himmelvendte blik og den indgroede tø-hø-tilgang overfor statistik fra støvlelandet, så kommer tallene blandt andet fra solide Eurostat. 16,6 % af vinmarkerne med udgangen af 2018 og med tydelig stigende tendens. Og det er vel at mærke de certificerede arealer. Jeg var på besøg hos Blindsmagerne forleden, hvor samtalen og blindsmagningen handlede om Brunello di Montalcino og lytterspørgsmålene drejede sig blandt andet om brunelloer fremstillet med naturskånsomme dyrkningsmetoder og stilistiske overvejelser a la ”hvor er brunello-trenden på vej hen”. Min fornemmelse siger mig, at også dér er der ting i gære. Om der er tale om en folkebevægelse er nok en overdrivelse, men ikke desto mindre så vurderede en løs sammenslutning af brunello-producenter allerede i 2017, at ca. 600 hektar ud af appellationens godt 2.100 ha var økologisk dyrket. Det skyldes især de tre store ejendomme Col d’Orcia, Castelgiocondo og Castiglion del Bosco, som sammenlagt udgør mere end halvdelen af de 600 hektar. Jeg vil væde på, at tallet er højere i dag… (fortsættes)

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop