Champagne Duval-Leroy – du må godt sige feminin

Carol Duval-Leroy er klassisk som ejerleder. Duval-Leroy Champagne er Carol og Carol er Duval-Leroy Champagne. Hun emmer af champagne på den kvindelige måde og inden du skoser mig eller gør korsets tegn, så er det faktisk Carol selv, som omtaler husets champagner som kvindelige. Hun har absolut ingen problemer med at tale om køn og deraf følgende egenskaber i vinens verden. Hun har kvindelig chef de cave og er selv én af de meget få kvindelige ledere af de større champagnehuse.

Og stor er egentlig misvisende. Duval-Leroy, som holder til i Vertus i det sydligste Côte des Blancs, har siden Carols overtagelse af chefkontoret i 0erne, skåret produktionen ned fra 10 mio. flasker til 2 mio. Udelukkende for at fokusere på kvalitetschampagne og de tidligere lukrative aftaler med supermarkeder er skåret bort fordi kvaliteten på det druemateriale, som kunne holde omkostningerne lave, ganske enkelt var for ringe til at Carol kunne se sig selv i spejlet om morgenen. ”Der er ingen tvivl om at jeg forstår Sandrine bedre end en mandlig chef de cave”, siger Carol og siger endda ligeud, at chardonnay er en kvinde, billedligt talt. Subtil og delikat. Carol er ikke subtil – hun er ligefrem.

Hendes sønner er med i ledelsen nu og med al den snak om kønslighed i vinens verden bliver det interessant at se om stilen bliver ændret når de tager over. Jeg håber det ikke. Duval-Leroy er sikkert og elegant kørende i øjeblikket. Specielt de senere års sene releases af topchampagnen Femme med ekstra tid på bærmen har bragt det lille Grande Marque op i øverste liga. På den anden side siger man jo at et vinhus’ reelle evner skal måles på basisvinen og bare rolig.

 

Fleur de Champagne (92) på 2014-base med 30 % pinot noir blandet i chardonnay og udelukkende frugt fra premiers og grands crus er vidunderligt cremet med mirabelle og lemoncurd, blomstret af majs æbletræer og eftersmagen har løftet let parfumeret duft med noter af cashewnød og citronbolsje. Blanc de Blancs (93) på 2007-base med 4 g dosage er endnu mere citronpræget og saltet. Fuld af lime, lemoncurd og kalk. Smagen er præcis, skarp og cremet på samme tid. Tydeligt frugtmoden basisvin og enorm rigdom i eftersmagen.

 

Rosé Préstige (90) er rosé vendt på hovedet. Macerationsbaseret pinot noir er gjort elegant og lysere med 20 % chardonnay. Sødmefuld hindbærnæse, smørdej og hindbærtærte, igen cremet… klart et huskendetegn og ja… den er faktisk subtil i eftersmagen. Fleur de Champagne 2002 Héritage (94) er dyb og nobel rustik. Fuld af nøddesmør, mirabelle i saltlage og salte fermenterede ribs, hvor sommerligheden får mere vinterlig dybde. Stilren, cremet igen, fuld af toast i eftersmagen og diskret bitterhed til sidst, men først og fremmest fantastisk dybde.

 

Femme de Champagne (94) uden årgang, udelukkende baseret på grand cru-frugt med 10 % pinot noir blandet i chardonnay, base i 2007 og 4 g. dosage, har tæt koncentreret montrachet-agtig intensitet, saltcitron, ristet franskbrød, og røget champignon. Carol siger hun er feminist og hendes champagner skal afspejle det og har ingen problemer med åben at kalde eksempelvis Bollinger maskulin og foreslå den til cigar og cognac. Femme de Champagne 2002 brut nature (96) er mesterlig. Stor, fokuseret, reduktiv og toastet og skrigende syrlig på den rige måde med gær, ristet gær, saltcitron, nutella, kalkstensdestillat. Sandrine Logette i kælderen meldte på telefon at frugten stammer udelukkende fra Montaigu-marken i Chouilly, Terre de Noël i Oger og Chapelle i Avize samt Chetillons og Aillerand i Le Mesnil sur Oger. Skal du have feminin champagne så prøv Duval-Leroy.

Duval-Leroy Champagne importeres af Vinens Verden

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop