ISNENDE RIESLINGNYHEDER fra Pfalz og Rheingau

Bürklin-Wolf
www.philipsonwine.com

Riesling Trocken 2022
91
Forfriskende og klirende ren lime, lille pæresødme, men først og fremmest komplet reinheit og purissima, den holder 12 %, men helt uden vægt eller heftighed, fremragende for klassen med balance, citronfilet, citrontærte, markant sødmefuld tropisk, men dog umoden tropefrugtssmag, mild banen og grøn papaja. Hamrende tør, men den spæde rigdom harmoniserer vinen. Fantastisk indre sødme uden sukker.

 

A. Christmann
www.philipsonwine.com

Riesling Aus den Lagen Trocken 2022
91

11,5 magiske procenter, vidunderligt sødmefuld pæresaft med mandarin, moselfriskhed og vildskab a la naturriesling fra Saar eller Obermosel, der går faktisk thai curry i den med luftning, kaffir lime, kokos og thai basilikum, hvid peber og grüner veltliner, smagen er markant mindre syreangribende end 21eren, men tro endelig ikke den er ufrisk, fremragende dybde, bredde og bevaret friskhed, mostet, yuzu er tydelig, eftersmagen har fenoler, kerne.

 

Bibo Runge
www.korsholmvin.dk

Jongleur Riesling 2020, Bibo Runge, Rheingau
89
Halbtrocken, meget klassisk næse med petroleum og olieprodukt, en solrig årgang tydeligvis, lidt til den korte side, nem at drikke, lille bitte restsukker, der knækker den fine syre. Den er til den rige side, holder 12,5 % og med restsukker – det indikerer en vældig modenhed på druerne.

 

Corvers-Kauter
www.coolwines.dk

Riesling R3 Remastered 2022, Corvers Kauter, Rheingau
92

På en måde er det faktisk i klassen her, basic rheingau trocken, at området har flyttet sig mest. En smasklækker umiddelbar fornærmende syrlig drik på en frugt man skulle tro var ugevis fra modenhed, baseret på friskheden. Og den er så bare topmoden. Fra løss i lavere liggende marker ved Eltville og Oestrich-Winkel, gæret og lagret i ståltank. Kørnergul næse, mirabelle med citronsyre, lugt af vitaminpille og limeskal, spritfrisk, højviril og dirrende, men tydeligt med rheingaus lunhed og årgangens koncentration. Farlig forårs- og sommerdrik.

Vil du se smagningens TOPSCORERE skal du have fuldt medlemskab

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop