Østrigske lækkerheder

Grüner veltliner og riesling i nævnte rækkefølge. Ikke fordi rækkefølgen afspejler kvaliteten, men fordi grüner veltliner fylder meget mere ude i markerne generelt og fordi grüner veltliner er mere østrigsk – de har den jo næsten for dem selv (undskyldning hermed givet til Tjekkiet, Slovakiet, Slovenien, Ungarn😊).

Østrig kan begge druer til guldmedalje og hen over de seneste uger har jeg mødt blændende flasker på begge fra en trio af Østrigs dygtigste vinmagere. Den ene har flere hundrede års historie, den anden har lige skiftet ansvarshavende vinmager og generation, mens den sidste faktisk er ny i min mund, men har eksisteret, også på topplan, de sidste 10-12 år. Kamptal, Traisental og Wachau er oprindelsen og på trods af både Niederösterreich som fælles overordnet vinregion og Donau som topografisk og geografisk ledetråd, er vinene meget forskellige. Vinenes udtryk stammer fra den sædvanlige kombination af mesoklimatiske forhold, jordbund og vinmagertradition og tilgang… (fortsættes)

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop