Thibault Liger-Belair og Hautes Côtes de Nuits

Jeg påstod det ikke var muligt at købe alvorligt ment bourgogne til under 100 kroner. Jeg påstod også at hævede vi prisen til 150 var der muligheder… nå ikke! Grænsen blev hævet til 200… og så 250. Rød og hvid bourgogne, der smager af rød og hvid bourgogne er muligt at finde under 250 kr. Da daah! Vi testede 11 udvalgte og blandt de bedste var Ambroise, Leroux, Roty, Fournier og Sylvain Langoureau med henholdsvis Bourgogne Rouge, Bourgogne Rouge, Marsannay, Marsannay og den totalt overperformende Saint-Aubin 1er Cru Les Referts. Ingen kunne dog hamle op med Thibault Liger-Belairs La Corvée de Villy 2014 fra Hautes-Côtes de Nuits.

Thibault Liger-Belair er stadig den ukendte fætter til Louis-Michel Liger-Belair, som holder til på the mansion midt i Vosne-Romanée. Thibault har sin vin på fad i kælderen under den vidt forgrenede families ejendom lige midt i Nuits-St- Georges. Her ligger en efterhånden ret bred flok vine med fokus på familiens kerneområde ved Vosne og Nuits, men med vigtige afstikkere til Moulin à Vent og ikke mindst Hautes-Côtes de Nuits. Thibault Liger-Belair laver tre enkeltmarksvine fra markerne lige ovenfor kommunegrænsen vest for Nuits. Hvis hans resultater i den syrerige, men tørstslukkende og efter mine begreber tæt på fremragende årgang 2014, er indikator for hvad vi har i vente fra bakkerne, ja så glæder jeg mig til de kommende årgange.

Côte d’Or er præget af klimaforandringerne og er tydeligt et af stederne, hvor vinbønderne må til at modgå varmen. Hautes-Côtes de Nuits er køligere og med tidens friskhedsfokus hos entusiaster, kommer de glemte marker i bakkerne med nogle gange forbavsende fine jordbundsforhold til deres ret. Thibault Liger-Belair laver vin fra La Corvée de Villy ved Chaux lige ovenfor Nuits, Le Clos de Prieuré ved Arcenant og La Roche, som jeg helt ærligt ikke ved hvor ligger. Hans produktionsfilosofi er naturskånsom, nul sprøjtemidler og selvsagt ingen kunstgødning og selektiv anvendelse af de biodynamiske praksisser. I kælderen er han postmodernist eller med andre ord, DRC-inspireret. Det vil sige ingen omstikninger og delvis anvendelse af helklaser og derfor typisk reduktive elementer i vinenes barndom.

La Corvée de Villy 2014 fra en østvendt højtliggende parcel med højt indhold af kalksten, både massivt i underjorden og som kvadrer på overfladen, har indtagende, smygende lækker rød bærfrugt, jeg tør godt påstå chambolle’ske associationer og aldeles uden grønne indslag fra problembørnsdruer uden fuld modenhed. Kælen smag, slank, helt klart, men tanniner som en birkebordplade slebet med korn 600; nærmest umærkelige. Reduktionsproblematikker er oset bort og hen over væsken ligger en dis af kirsch og first flush teblade. Mon 2015 er endnu bedre? Thibault Liger-Belair laver bourgogne i stil med J.F. Mugnier!

Atomwine.dk importerer Thibault Liger-Belair

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop