Fabelagtige nye og gamle tyskere

Syre er syre, er det ikke? Nej – for det første er der mange slags syrer i vin og for det andet smager og oplever vi vinfolk syrer forskelligt alt efter om der er andre bestanddele til stede; restsukker, tannin, andre fenoler, alkohol osv. Tyskland er syre, det siger Anne Krebiehl MW selv og vel er Tysklands claim to faim syre og vel er landets riesling og spätburgunder i de bedste udgaver kendetegnet ved dirrende og elektrisk syre, der balanceres af de nævnte elementer. Landets overordnede stilkendetegn er for mig dog også i mangel af et bedre udtryk ”klarhed”, en slags aromatisk ordentlighed og en vinkropslig lethed, som selvfølgelig kan gradbøjes. Nogle tyske producenter stikker ud, jeg nævner i flæng Hofgut Falkenstein, Ziereisen, P.J. Kuehn, men ingen er så meget deres egne som Koehler-Ruprecht i det nordlige Mittelhardt i Pfalz – ingen er så old school, kontrære, antagonistiske og stilistiske mønsterbrydere fra lokalområdets mainstream som Koehler-Ruprecht. Jeg snakker om syre fordi selv i husets heftigt alkoholiske vine fra 1998 er der kuldegysningsfremkaldende syre af den cremede slags… (fortsættes)

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop