MÅNEDSTEST – Bourgogne fra højderne – Les Hautes-Côtes

Kan 40 vine fra Les Hautes Côtes gøre det ud for et gennemsnitligt og repræsentativt udtryk? Selvfølgelig ikke, men de 40 flasker kan alligevel danne grundlag for en række interessante konklusioner.

Danske bourgogneimportører har aldrig tidligere haft så mange forskellige vine fra les Hautes Côtes og det er tegn på to ting: Priserne nede på Côte d’Or er steget så meget, at mange er på jagt efter prisfornuftige alternativer OG kvaliteten hos de dygtigste producenter er nu i kraft af kombinationen langt bedre markarbejde og klimaforandringer betydeligt højere end tidligere.

Selv i Les Hautes Côtes kan man høste overmodent og der findes stadig tyndbenet undermodent pjask deroppe, men jeg er positivt overrasket over typiciteten og den generelle modenhed og kropsfylde på langt de fleste af vinene i smagningen. Enkelte har endda dybden og intensiteten som vine ude fra den sydøstvendte front af Côte d’Or. Generelt er kroppen dog stadig til den slanke side og mange af vinene prioriterer et tydeligt ”rødt” og friskt bæragtigt udtryk – en stil som mange af os pinot noir-elskere efterspørger i stigende grad.

Overordnet er Les Hautes Côtes stadig rigtig gode køb. Reelt er vine deroppe fra ofte billigere end regionale Bourgogne Blanc og Bourgogne Rouge. I smagningen her var der et par undtagelser fra den ”regel”.

Se resultatet af smagningen og få tips om gode køb med Premier Cru eller Grand Cru abonnement

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop