Min yndlingsvine uge 2 – 2024

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får ikke point – de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

KLASSIKEREN

Meursault 2021, Domaine Jobard-Morey
500 kr.
fine-vine.dk
Vi er alle på jagt efter vinen, som leverer intensitet og eksplosion på niveau med premiers crus og grand crus, men til en brøkdel af deres pris. De findes og ofte kræver det held og ikke mindst insiderviden. Her har jeg været heldig. Domaine Jobard-Morey har relation til andre Jobard-domæner i byen, men IKKE til Morey-familiens hovedåre. Valentin Jobard, som kører huset, pusler om stokkene og ikke mindst praktiserer old school metoder i kælderen med den hårdhændede Vaslin-vinpresse i funktion. Det giver stoflighed, fenoler, bid. Og her kommer så insidertippet: I mikroårgangen, frostramt og hærget af meldug gennem sommeren, har Antoine blandet frugten fra de to højtliggende climat’er Narvaux og Tillet, oppe over Genevrières og Poruzot i sin generiske meursault. Begge marker er stenede og fuld jernoxid i jorden, Tillet især vindblæst og med ekstremt næringsfattig jord. Du kender måske Roulots version heroppefra. Det her stråler! Forvent ikke fedme, has-been-smørret-hasselnød, men hyperspændstig, mild reduktion, frisk pæreskræl, urmagerpræcis fadkrydring og fremragende kærnemælkssurhed. Og så ikke mindst et mineralsk bid, fornemmelsen af stenpulver, stenkrystaller i eftersmagen. Jeg KAN simpelthen ikke spytte det her ud! Støvsug fine-vine.dk for den her.

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop