Mine yndlingsvine uge 10 – 2024

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får point – og de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

KLASSIKEREN

Blanc de Blancs La Côte 2016, Louis Roederer, Champagne. Frankrig
95
899 kr.
vinoble.dk
Blændende champagne! Nej, den ikke billig, men Louis Roederers chefvinmager Jean-Baptiste Lecaillon har de sidste ti år rykket samtlige husets vine forbi andre grandes marques. De laver ganske enkelt ikke mellemfornøjelig champagne på noget niveau hos Roederer. Eksempelvis er deres blanc de blancs nu udelukkende fra Avize, fire parceller, Côte des Blancs’ præcisions- og fedmegiver i blends normalt, men her vinificeret solo til et rent 12-tal. 28 % er fadgæret og fadlagret, resten i stål og hvor er det dog herligt en gang imellem at få lov til at nyde kunsten at balancere 7 g dosage med perfektionsmodne druer og fem år på bærmen. Frisk pære, limecurd, malo er blokeret, så syren er kontant, ristede piemonte-hasselnødder. Nyd attacket på tungen, mærk livligheden og den svævende parfume højt i munden og den dvælende knasende eftersmag.

 

Se flere yndlingsvine med fuldt medlemskab…

 

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop