Mine yndlingsvine uge 11 – 2024

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får point – og de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

KLASSIKEREN

Riesling Kinheimer Rosenberg Spätlese 2022, Alfred Merkelbach, Mosel. Tyskland
94
262,50 kr.
VINOVA har helliget sig vinene fra Europa
Okay så kom de! Brødrene Merkelbach var og er for Moselfans en slags levende legender. 1,4 ha baseret i Würzgarten-marken og en lille plet i Rosenberg ved Kinheim. Ungkarle begge to, hvordan skulle vi dog få tid til kvinder og samliv når vores liv er i marken, fornemmer jeg næsten de må have tænkt. Begge var midt i firserne, men Rolf døde sidste år og de seneste årgange har Alfred fået hjælp af Johannes Selbach og hans søn Sebastian – fra Selbach-Oster. De kører stilen videre. Fudergæring, fuderlagring, moderate restsukkerniveauer i de respektive prädikatskategorier. Wow! Pruttet limenæse, limejuice, indkogt og let karameliseret limejuice. Og skovmærke, citronmelisse, en form for grøn frisk sødme. Smuk syre, blidt ostet lidt valleagtig eftersmag, som gør den gammeldags på en meget tiltalende måde. Stokkene er tudsegamle, ofte på originale rødder.

 

Se flere ynglingsvine som Premier Cru- eller Grand Cru-medlem.

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop