Mine yndlingsvine uge 12 – 2024

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får point – og de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

KIOSKBASKEREN

Rossonoah 2022, Noah, Costa della Sesia, Piemonte. Italien
93
159 kr.
vinpusheren.dk
Sig mig lige; er det bare mine smagsløg, der længes efter alpinluft, isnende syre og tanninangreb i mundhulen eller kommer der horder af god nebbiolo væltende ind på mit smagebord i øjeblikket? Noah holder til i Brusnengo nærmest midt mellem Lessona og Gattinara-appellationerne i Alto Piemonte. De laver både bramaterra og lessona og excellerer i nebbiolo med hældning til den urtede og kräuterbolsjeduftende stil. Du kunne tage Lessona 2019 til 375 eller Bramaterra Salero 2019 til 269, men kioskbaskeren over dem alle er Rossonoah her. Og ja, det er kioskbaskervin på trods af 159 kr. for det smager af mere. Tranebær og granatæblekerne, rød te og hybenpulver, roser og rosenpeber, moderat og finkornet tannin, alpinsyre og alpinbitterhed, slank og bidende blidt. Bramaterra Salero 2019 er mere bister, tjæret og krydret, krævende og slægter en god barbaresco på, men læg lige mærke til tanninens blidhed og den moderate vægt og alkohol. Lessona 2019 er endnu mere hidsig, mundudtørrende på den gode og kenderagtige måde, men jeg hepper på Rossonoah

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop