Mine yndlingsvine uge 13 – 2024

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får point – og de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

KIOSKBASKEREN

Gorro 2021, Portugal Boutique Winery, Vinho Verde. Portugal
90
140 kr.
portugalore.store
Alvarinho på den portugisiske side af grænsen og albariño på den spanske. Monçao e Melgaço hedder området i Vinho Verde helt op til den spanske grænse, hvor vi snakker granit i potens i jordbunden. Muligvis er det også druesortens hjemsted og under alle omstændigheder et mine favoritområder for den. 12,5 procents kærlighed og det lyder jo ikke af meget, men pointen er den moderate alkoholprocents betydning for drikkevenligheden. Samtidig er druerne også modne nok til dybde, bitterhed og karakter. Citronsaft, østerssaft, østersurt og salturt i én mundfuld og derefter følger tungedirrende syre og stenpulver i eftersmagen. Prikker mikroskopisk på tungen af kulsyre. Genial til dine portugisiske dåsesardiner i citronolie.

Se resten af anbefalingerne med abonnement.

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop