Mine yndlingsvine uge 15 – 2024

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får point – og de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

KLASSIKEREN

Côte de Nuits-Villages 2022, Domaine Pillot-Henry, Bourgogne. Frankrig
92
329 kr. v/ 6 fl.
wine.dk
Vil du love mig at holde det tæt til kroppen? Skal vi holde denne vin for os selv… lad det bare blive mellem dig og mig. Absurd koncentration og elegance på det niveau – jeg mener, formelt er vi jo ”kun” på Côte de Nuits-Villages. Ophavet er marker ved Corgoloin og Comblanchiens stærkt stenede undergrund. Dybt farvet som mange 22ere, proppet med frisk og intens hindbær, kirsebær, champost og cement. Vidunderlig styrke uden halsbrand, højintens, frugtsød, men spritsyrefrisk og med grandeur som en langt højere klassificeret vin. Årgang 2022 har 20ernes koncentration, men parret med rørende friskhed. Nye fade krydrer blidt den fine frugt. Tag lige og sæt den ind i blindsmagning ved den næste premier cru-smagning med bourgognevennerne. Thomas Henry startede sit eget i 2007 i prisfornuftige Comblanchien og har mangeårig erfaring som vinmarksekspert – det smager man her!

Se ALLE ugens anbefalinger med Premier Cru eller Grand Cru abonnement

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop