Mine yndlingsvine uge 16 – 2024

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får point – og de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

AVANTGARDEN

Riva Arsiglia 2019, Giovanni Menti, Veneto. Italien
90
195 kr.
Riva Arsiglia 2019, 750 ml – LIEVITI
I den lille appellation Gambellara lige øst for Soave dyrker de også garganega – ligesom i Soave – jorden er også vulkansk og selvom reglerne siger op til 20 % andre druer, herunder chardonnay, pinot bianco eller trebbiano (di Soave), så er langt det meste en versionering af garganega. Stefano Menti, ungersvenden, der driver gården nu, skriver dog ikke Gambellara på etiketten. Hans vine er nok for eksplorative til DOC’ens regelsæt. Markerne drives biodynamisk og en fornøjelse at se på og i kælderen er der INGEN manipulation. Stefano flasker under skruelåg og du bliver chokeret over, hvor frisk den her 19er er! Kun 10,5 %, og ja, syren er heftig, men den smager modent. Vidunderlig duft af stegt kamilleblomst, amalfi citroner, limecurd, osteløbe og stenmel. Smagen er hylende forfriskende, selvsagt kontant syrlig, men ikke ”grøn” – slet ikke endda. Jeg har lige grovspist en dåse sardiner i citronolie til flasken her; DET kan anbefales. Du bliver suget til Italien og paradoksalt kølet.

Læs flere anbefalinger med Premier Cru og Grand Cru-abonnement.

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop