Mine yndlingsvine uge 17 – 2024

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får point – og de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

KLASSIKEREN

Les Quatre Terroirs n°20, Georges Remy, Champagne. Frankrig
95
440 kr.
blancs.dk
De fire betitlede terroirs er Bouzy, hvor Georges Remy selv holder til, Ambonnay, Louvois og Tauxières oppe bagved Bouzy. Det hjørne af Montagne de Reims, det sydøstlige, handler om pinot noir, men her er faktisk blandet 27 % chardonnay i miksturen. N°20 henviser til basisårgangen, 2020, som er blandet med bittesmå mængder 2019 og 2018. Fadlagret basisvin og kun to år på de døde gærceller efterfulgt af degorgering uden sødmejustering. Tydeligt i domænestil, vel at mærke den domænestil alle fans sætter mest pris på; den oxidativt lagrede basisvin, tydeligt farvet, nærmest messingskær og med duftindslag af løvtræssnedker, cognac og cider, men her styret så der i halvvildskaben findes ro og ambience. Næsen har abrikos, fermenteret mirabelle, hårdt ristet piemonte-hasselnød og øllebrød, ristet rugbrød med lemoncurd på. På tungen er det skøn pinot richesse, bidsk fenolstik og smuldret havrekiks i bunden af en kirsebærcheesecake. Fremragende, ikke mindst til prisen.

Se flere yndlingsvine med Premier eller Grand Cru abonnement

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop