Mine yndlingsvine uge 17

Denne uges yndlingsvine er tilgængelig for alle!

Vi holder de ugentlige anbefalinger åbent for alle frem til og med torsdag den 8. juni 2023. Herefter er udvalgte anbefalinger tilgængelig for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger vil være tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

 

Yndlingsvinene: 4-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse. Vinene får ikke point – de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN” / “KLASSIKEREN” / “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

NYHEDEN

Cien Lanzas 2019, 4 Monos, Vinos de Madrid/Sierra de Gredos. Spanien
169 kr. v/ 6 fl.
vinpusheren.dk
Du har nok opdaget den “nye” spanske garnachastil, som går diametralt mod rigdom, frugtsødme og halvoxidation. En af Sierra de Gredos’ højlandsgarnachasucceser er 4 Monos, startet af kvartetten Javier García Alonso (han er bror til Fernando Garcia fra Comando G), Laura García Robles, David Moreno Calvo og David Velasco Esgueva for få år siden. Her en af deres vine fra landsbyen Cenicientos i 830-970 meters højde. Helt lys og pjasket, men glem farven! En søjle af friskknust jordbær, jordbærkvas, roser og pæoner rejser sig fra glasset. Ren sommerlig friskhed. Den har macereret med stilkene i to måneder, men det skulle man ikke tro. Løftet pebret smag, svævende og aromatisk oppe i mundhulen, men bemærk, hvor livlig den er på tungen. Det er garnacha med syrefornemmelse… og granitstøv i eftersmagen. Den lidt mere mørke og dybe Aguja del Fraile fra en anden landsby, Cadalso de los Vidrios, anbefaler jeg også, men Cien Lanzas har bedst pris.

 

KLASSIKEREN

Riesling Hofberg GG 2021, Grans-Fassian, Mosel. Tyskland
326 kr.
terroir-vin.dk
Er det årgangen? Er det Catherina Grans’ tryllehænder? Under alle omstændigheder har jeg aldrig før smagt så vellykket en serie fra Grans-Fassian i Leiwen. Du kan vælge Goldtröpfchen, Laurentiuslay eller Apotheke blandt de knastørre GG’er, men min personlige favorit var Hofberg GG. 2021 har som bekendt overvældet os med gammeldags kabinett, men her viser Catherina Grans virtuositet i en meget mosel’sk tørvinsstil, som jeg forestiller mig en romantisk 1890er-forfatter ville have elsket. Grape, dyb lime, sort lime, ristet løg, verbena og den vildeste, ja jeg mener den vildeste, syre, som vel at mærke er HELT moden. Frisk, prik, frisk, prik, smilerynker til ørerne og positivt forknyt stenet eftersmag.

 

AVANTGARDEN

Naked vino bianco 2020, Garganuda. Italien
125 kr.
lieviti.dk
Ingen stedangivelse ud over producentens hjemadresse i Verona-området og blot 11,5 % Hvor 15 % i sig selv for ti år siden var plus i sig selv, så er 11,5 % nærmest blevet det i dag. Begge absolutter er skrupforkerte. 15 % kan sagtens være for meget, 11,5 % kan sagtens være for lidt. 11,5 % skal stadig følges op af fornemmelsen af moden frugt. Det sker her! Er du til vildgæret norditaliensk garganega med fuld tryk på gammel champagne, limoncello, saltet citron, pirrende små bid af kulsyre og vinsyre i tungekanten, skindbitterhed og kinin i eftersmagen, ja så skal du kaste dig over den her. Undermodenheden er lige under overfladen, men det giver spænding og liv. Ikke for konservative vindrikkere, men tag lige springet alligevel. Der er vildgæret syrnet eftersmag.

 

KLASSIKEREN

Barbaresco Tettineive 2019, Scarpa. Italien
599 kr.
victoriavine.dk
Dio mio! Barbarescos 2019ere er farlige. Selv komplet gammeldags Scarpa, supertraditionalisten over dem alle, har vippet nebbiolos rødurtede frugtighed frem foran den ellers meget krasse struktur. Her er på den ene side klassisk dyb ribs og tranebær, tørret trærod, læder, roser, men på den anden letløbende og helt utroligt elegant, slank og forfinet mundfornemmelse, ja ædelhed ligefrem. Lækker og fremragende. Fornem moden tannin, men der er helt vildt meget af den… og sådan skal det jo være. Fra marken Canova i Neive.

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop