Mine yndlingsvine uge 18 – 2024

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får point – og de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

KLASSIKEREN

Baron’Ugo 2019, Monteraponi, Toscana. Italien
95
650 kr.
vinova.dk
Sangiovese, canaiolo og colorino – lyder det ikke kendt? Nærmest identisk med den gamle Chianti-opskrift bortset fra fraværet af malvasia, men Monteraponi i den høje sydvestlige del af Radda-zonen angiver den her som IGT Toscana. Hvorfor? Aner det ikke. Vejen til glasset er nemlig også meget klassisk; op til 45 dages maceration i betontank, tre år på slavonske og franske botti. Druerne stammer fra en mark plantet i 1974 i 560 meters højde – dengang aldeles skørt, men i dag er højderne det rigtige sted at være. Den lugter af marchesernes freskodekorerede gallasal, familiesakristiets gobeliner, sørøvertobak, slåensnaps, lagret kirsebærvin og schweiziske bolsjer. Michele Braganti er manden bag dette klassiske mesterværk. Og prisen er helt på sin plads. Strukturen er som en brunello di montalcino, men vægten er chianti classico.

Se alle ugens anbefalinger med Premier Cru eller Grand Cru abonnement

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop