Mine yndlingsvine uge 19 – 2024

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får point – og de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

KLASSIKEREN

Grabenwerk Grüner Veltliner 2022, Grabenwerkstatt, Wachau. Østrig
93
299 kr. v/ 3 fl.
jyskvin.dk
Michael Linke og Franz Hofbauer har med lynets hast sat Spitzer Graben på kortet og har indtaget scenen med et navnetræk, der også vækker opsigt. Duoen vil have stedet frem i lyset og endnu en gang må vi fans nuancere sagen. De her grüner veltlinere laver ikke sig selv. Duoen er møghamrende dygtig! Spitzer Graben er en kølig sidedal til Donaudalen, hvor flere af markerne er sydvestvendte – en varm eksponering i en kold dal. Det giver elektricitet. Ren og isnende, smeltevand fra alpegletcher, iskrystaller, reduktiv, toastet æble. Skærende stil på den positive måde, betydeligt mere mineralsk end andre GVer jeg har smagt det seneste år. I smagen er den også flintet. Pirrende bitterhed i eftersmagen. Fremragende.

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop