Mine yndlingsvine uge 21

Denne uges yndlingsvine er tilgængelig for alle!

Vi holder de ugentlige anbefalinger åbent for alle frem til og med torsdag den 8. juni 2023. Herefter er udvalgte anbefalinger tilgængelig for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger vil være tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 4-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse. Vinene får ikke point – de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN” / “KLASSIKEREN” / “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

KLASSIKEREN

Riesling Kiedricher Trocken 2021, Robert Weil, Rheingau. Tyskland
199 kr. v/ 3 fl.
Jyskvin.dk
Lukket klippesaft med sukret kant på cocktailglasset. Man smager det lige så snart den rammer tungen, den borer sin aroma op i ganehulen. Indadvendt stil, meget mere klippe end jeg husker det fra mit seneste besøg hos Robert Weil, som desværre er for lang tid siden. Det smager nærmest som bagsiden af pomeloskræl. Der må være druer fra Turmberg i flasken, marken over dem alle, når vi snakker bitter, fenolisk og stenet tryk. Pirrer og dirrer på den sydende hotte Rheingau-måde – et sted mellem Mosels elektricitet og Rheinhessens magtfuldhed.

KLASSIKEREN

Boal Reserva, Barbeito, Madeira. Portugal
130 kr.
dvin.dk
Madeira vælter ikke ud af butiksdøren og slet ikke om sommeren, men det skal du lige genoverveje. Boal nedkølet, i ordentlige glas, fornuftige mængder og så en lun sommeraften. Kontemplativ vin, tænkevin… og dog (voksen)nydelse. Her er gylden væske, klart oxidativ duft, tørret abrikos, kandiseret appelsin, lys fudge, sødmefuld, sultana, bagt pære og bagt figen, fremragende til prisen. Drik madeira for helvede – også om sommeren.

KLASSIKEREN

Authentic 2020, Domaine Verzier, Condrieu. Frankrig
499 kr. v/ 12 fl.
wine.dk
Ni måneder på demi-muids og sandstensamforaer. Jeg glemmer viognier for ofte, men anvendelsesmulighederne for syrefattige druesorter er også mange. Maxime og Philippe Verziers udgave er meget drue- og områdetro. Hvid fersken, hvid peber, kaprifolium og den typiske anmassende aroma, som vil have plads. Den skiller vandene, men viognier er overraskende populær i de lidt lavere priskategorier i øjeblikket, hvor dens særlighed, dens grandeur altid forsvinder. Den SKAL høstes ved lave udbytter. Det er så vigtigt, at det uforklarlige mineralske bid, knæk, touch, er der for at undgå at læsset vælter i munden. Og det er her. Tør, men olieret, tungevip til grapesyre, borestøv fra granittuneller i eftersmagen.

KIOSKBASKEREN

Botijo Rojo Garnacha 2021, Bodegas Frontonio, IGP Valdejalon. Spanien
79 kr. v/ 6 fl.
kjaersommerfeldt.dk
Det nærmer sig årets køb, indtil videre, til den pris. Du skal dog være til banal, men cool skovbærsaftighed, velskrevet popmusik og hørtøj. Man kan også angribe den fra andre sider. Højlandsfrugt, farligt frisk garnacha, diskret urtekrydret uden den mindste alkoholiske mislyd. Indtagende frugtsød, men ikke det mindste restsukker. Den er letløbende, højmoderne og kunne sagtens komme på dåse. Syren trækker den væk fra det banalt banale – hen til det velovervejede banale. Du drikker den nemt i store mundfulde og får stadig én på opleveren.

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop