Mine yndlingsvine uge 23 – 2024

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får point – og de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

NYHEDEN

Lumière 2022, Muchada-Léclapart, Vino Blanco de Espagna.
96
469 kr.
Vinpusheren.dk
Lumière er ren palomino fra Pago Miraflores, en af Jerez’ historiske ”marker”, biodynamisk dyrket på Alejandro Muchadas jorder og assisteret af David Léclaparts tankesæt. Duoen har nu slidt sammen i mere end 7 år og flytter grænser for palominos formåen i området, hvor nærmest alle druer bliver brugt til sherry. Her er ikke florindflydelse, men vildgæring, minimalt med svovl og lang lagring på brugte barriques. Den er uklaret, tydeligvis. Fra glasset oser der pæremarmelade i tyndt løbende bigadej. Crazy friskhed og pågående naturlighed, nature feel, valle, cremet og humlebitter i smagen, men trodsigt og paradoksalt frisk, det smager næsten som en Noma-juice til skaldyrene. Her er kalk, sol og nordfransk naturlighed forenet på bedste vis. Vinkunst, vinskaberværk, menneske og sted i forening. Er det den bedste de har lavet?

 

Se de øvrige anbefalinger med Premier Cru- eller Grand Cru-medlemsskab.

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop