Mine yndlingsvine uge 27 – 2024

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får point – og de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

KLASSIKEREN

Volnay 1er cru Champans 2022, Pierrick Bouley. Frankrig
95
1250 kr.
clemmensenwine.dk
Pierrick tilhører den indflydelsesrige og meget kendte Bouley-familie fra Volnay og har de senere år trukket fra familiedomænet i kvalitet. Han har 9 ha og er først og fremmest kendetegnet ved præcision i vinene. Han bruger op til 20 % ny eg på premier cruerne og manipulerer så lidt som muligt med vinen i kælderen. Ingen filtrering, meget lav svovling og kun ved malo og ved aftapningen. Kan en vin til 1250 kroner være et godt køb? I Bourgogne ja. Pierrick Bouleys Champans fra 18 vinrækker er fremragende. Mørk og typisk 22-præget med yppig ligefrem kirsebærfrugt, men samtidig stor friskhed. Det er grand cru-storhed i munden! Fyldig og perfekt moden frugtighed, 14 % alkohol, men overhovedet ikke ”varm” i udtrykket. Sødmefuld sund muldjord komplicerer næsen positivt. Tanninfornemmelsen er som det ædleste silke-uldstof fra florentinske skræddere. Vrai grandeur!

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop