Mine yndlingsvine uge 3 – 2024

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får ikke point – de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

KIOSKBASKEREN

Terrassen Grüner Veltliner 2023, Markus Huber, Niederösterreich. Østrig
89,95 kr. v/ 6 fl.
supervin.dk
Ja du læste rigtigt. Den er høstet for fem måneder siden! Markus Huber har skyndt sig gevaldigt. Økologisk dyrkede grüner veltliner-druer fra marker i og omkring den lille Traisenthal ude nordvest for Wien, plukket, givet kort helklasehvile med påbegyndt intracellulær gæring og så pres. Du får ikke mere friskt grüner-udtryk. Brager op fra glasset agurkesaft, stjernefrugt, frisk pære og ligefremhed. Vinder dig med det samme. Udstråler friskhed. Citrussyrebid, sprødmør stil, blid bitterhed, der netop gør det her langt mere interessant end det mest GV i kioskbaskerklassen. Saftpræget og positivt enkel. Kend din mester på basisvinen. Markus Huber laver gudedrik i den øvre ende af markedet, men her snakker vi storproduktion og det er på mange måder en større bedrift. Den skal du have klar i kassevis til sommer.

Se flere anbefalinger med fuldt medlemskab

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop