Mine yndlingsvine uge 38

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får ikke point – de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

KIOSKBASKEREN

Verdejo Prefiloxérico 2021, Chapirete, Rueda. Spanien
159 kr.
loegismose.dk
De siger verdejo minder om sauvignon blanc og har tilladt netop sauvignon blanc som solodrue i Rueda mellem Toro og Ribera del Duero. Verdejo kan dog også være neutral supermarkedsvin af værste skuffe. Og så, ja så kan den være fremragende. En af Spaniens mest stensmagende og mineralske druer. Her fra upodede stokke fra før vinverdenen blev ødelagt af vinlusen. Stokkene står i det østligste af appellationen og her er tuttifruttitendenser aldeles forhindret. Druerne giver smertende intens, let olieret og mikrobitter smag, nærmest som grapeskal, blandet med stenpulver, fedtsten og strandsandsaroma. Afsindigt godt køb. Kioskbasker er egentlig misvisende fordi vinen har kvalitet og intensitet som en vin til 500 eller mere.

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop