Mine yndlingsvine uge 4 – 2024

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får ikke point – de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

AVANTGARDEN

L’Amigoté 2020, Domaine de Pacotille, Bugey Blanc. Frankrig
225 kr.
smv.dk
Er du opdagelseslysten så tag til Bugey. Hvor er det så? Lidt sydvest for Genevesøen, ikke rigtigt i Alperne, men dog påvirket heraf. Druerne er ofte de samme som i Bourgogne, men udtrykket er køligere og det gør jo ikke noget. På rødvinssiden ofte mondeuse. Her et miks af mestendels aligoté og chardonnay fremstillet af Jérome Galleyrands bror Francois. Typisk naturvinspræget design, grafisk, håndtegnet, comic style, mens vinen er i en slags styret naturstil. Gæret på stål og lagret i brugte fade. Pæredrik, ingefær, sur fløde og kærnemælk, alpin spændstighed og aligotés typiske skarpe syrebid og en lille smule fenolisk bredde. Tag den lige med til din næste bourgognesmagning. Grænsemoden og vibrerende, fremragende. Prøv også hans L’Amichto på den alpine mondeuse. Alpin rødvin for syreelskere. 91

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop