Mine yndlingsvine uge 43

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får ikke point – de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

KLASSIKEREN

Pinot Noir Maresch Vineyard Liminal 2021, Kelley Fox Wines, Dundee Hill, Oregon. USA
729 kr. v/ 3 fl.
Jyskvin.dk
Den kunne koste det dobbelte og stadig være et godt køb. Der står jo ikke Chambolle-Musigny eller Vosne-Romanée på etiketten og jeg er heller ikke i tvivl om at den ville afsløre sig som ikke-fransk ved blindsmagning… og så alligevel. Hvis Charles Lachaux havde søgt inspiration udenfor Bourgogne kunne han meget vel have fundet den hos Kelley Fox. Følgere af mig ved, at jeg har rost hendes vine fra Willamette Valley talrige gange og jeg gør det igen. Stilen er meget lig Lachaux’ og den bliver som bekendt lige vel hypet i øjeblikket. Kelley Fox er et følsomt menneske, lettere rundforvirret at kommunikere med, men hendes trolddomshænder gør det gode ved pinot noir. Her fra de oprindelige pinot-planter i Maresch-marken, som hele livet har været dyrket uden sprøjtning. De står endda på egne rødder! Og sagde jeg Lachaux? Jeps, men her er INGEN stilke med! Den SÅ blomstret, SÅ præcis, SÅ svævende, SÅ impressionistisk, antydet, men tydelig – magisk. Et kirsebær som Degas ville have malet det. Skynd dig inden de forsvinder.

Læs flere anbefalinger som Premier Cru eller Grand Cru medlem.

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop