Mine yndlingsvine uge 5 – 2024

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får ikke point – de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

KLASSIKEREN

Langhe Nebbiolo Giuseppe Prandi 2021, Cristina Prandi. Italien
94
290 kr.
lieu-dit.dk
Du skal se godt efter. De ligner hinanden og hedder det samme på etiketten, men Prandis topversion har rød laktop og en kvart billedramme med forfar Giuseppe Prandi. Lad mig tage den ”almindelige” først. Let støvet og ladepræget næse med høballer i stabler og nedtrådte tranebær fra sommerens skovtur… i svenske skove. Urtekrydret, ”varm” og omfavnende, rosenblade, alene næsen er nok til halvjubel, men smagen underbygger. Blid finkornet, men markant tannin, sliksødme, tørret gojibær, den er fin på egen hånd, men giv gerne 60 kroner ekstra for Giuseppe Prandi. Cristinas første årgang var 2019 fra familiens jorder, som hidtil havde leveret frugt til andre. Giuseppe Prandi er fantastisk. I stil med Rinaldis Langhe Nebbiolo, pågående rosenblad, rosenpeber, tyttebær og campari med appelsin, tør rød jord. Bred, sødmefuld, fast, robustotannin, sødligsaftig barolo style, men kan sagtens drikkes på den juicede måde. Absurd god til prisen. Vi er oppe ved de virtuose Langhe-mestre som Giulia Negri, det nye Maffrei, Rinaldi og Sorí della Sorba. 94

Se alle ugens fem yndlingsvine med abonnement.

 

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop