Mine yndlingsvine uge 50

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får ikke point – de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

KLASSIKEREN

Riesling Wiebelsberg 2020, Domaine Boeckel, Alsace. Frankrig
249 kr.
winefix.dk
Brødrene Jean-Daniel og Thomas Boeckel i Mittelbergheim er for vilde! Jeg besøgte dem i slutningen af oktober og deres vine er nu repræsenteret i Danmark. De står bag nogle af de pinot noirs, der har givet marken Kirchberg de Barr lov til grand cru-status for den drue. Jeg kan dog afsløre at deres pinot noir fra Zotzenberg er endnu større. Her handler det om riesling. Og vel at mærke riesling i verdensklasse. Grand cru-marken Wiebelsberg ved Andlau består af forvitret sandsten – det minder om det vestlige Frankens topmarker i Tyskland. Den her vin giver lysten til alsace tilbage. Fuld af røget riesling, splintrende pære på grillen, saltsyre, nærmest wachau-klarhed og styrke, blikspand, batterisyre og lime, helt fantastisk intensitet og præcision, skarphed på en måde, man ikke har mødt i Alsace længe. Hyperkoncentreret helt uden heftighed, kun friskhed og moden syrefokus. Uendelig… og se så lige prisen!

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop