Mine yndlingsvine uge 6 – 2024

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får point – de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

KLASSIKEREN

Langhe Nebbiolo 2022, Piercarlo Culasso, Piemonte. Italien
92
199 kr.
smallevine.dk
Culasso-familien er først for nyligt begyndt at lave vin (igen) selv. Indtil 2017 leverede de druerne fra deres andel i Barbaresco Faset MGA til Viettis Barbaresco Masseria. Piercarlo Culasso laver nu selv vin på druerne og det går virkelig godt. Det er som om langhe nebbiolo hjemsøger mig i øjeblikket. Har siden december skamrost tre forskellige på disse sider og nu kommer der én til her. Klart i den lyse, saftprægede, højmoderne stil. Fuldstændig ren og klar ungdommelig nebbiolo-frugtighed med tryk på fermenterede ribs og tyndt blandet tranebærsaft. Den har moden sødme, men helt uden varmepræg eller flomme. Mild tannin, men den er der! Spændstig og nemt drikkelig, men klart med dybde og intensitet, som trækker væk fra det simple. Fra op til 60 år gamle stokke og vinificeret i ståltank. Drik den til tatar eller tørrede skinker. Overvej et step eller to op til hans Barbaresco Faset Duesoli 2018 – old school på den bedste måde med fermenterede jordbær og hybente.

 

SE ALLE ANBEFALINGER MED FULDT MEDLEMSKAB

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop