Mine yndlingsvine uge 7

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får point – de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

AVANTGARDEN

Bourgogne Hautes-Cotes de Beaune 2021, Maison Petit-Roy. Frankrig
91
32 €
mesbourgognesbeaune.com
Japanske Seiichi Saito tryller i sin lille kælder i Chorey-les-Beaune. Bekymrende citronfarvet væske med den alder, men næsen omfavner dig… nej rettere, den møder dit blik med borende insisterende øjne og falder dig derefter spontant om halsen. Naturnæse, men frygt ej, oh konservative burgundist. Kvædesaft, sellerimost, røget grønsagsfond med dominans af fennikel og ikke mindst tilsmagt med præserverede citroner fra Tunesien. Gnistrende og provokerende syrlig og endda subtilt kulsyreløftet eftersmag. Nu drikker jeg den i skrivende stund på tredje døgn og den er ligefrem endnu bedre nu end lige efter åbning. Seiichi Saito er født i Kina, men opvokset i Japan og studerede pedologi da han opdagede Bourgognes lyksaligheder. Han øvede sig hos Domaine Bize, sled kortvarigt hos Rousseau, Leflaive og Mugnier og gik solo i 2016. Han bruger ikke ny egetræ og omstikker helst ikke. Tilsætter nærmest ingen sulfit. Er du til Jura-chardonnay vil du elske det her. Chardonnay med kant. Så vidt jeg ved endnu ikke dansk importør – de japanere har sans for det præcise og skalpelskarpe.

Se flere yndlingsvine med fuldt medlemskab

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop