Mine yndlingsvine uge 9

Udvalgte anbefalinger er tilgængelige for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger er tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

Yndlingsvinene: 3-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse.

Vinene får point – de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN”, “KLASSIKEREN”, “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

KLASSIKEREN

ROC 2021, Veronica Ortega, Bierzo. Spanien
95
329 kr. v/ 3 fl.
jyskvin.dk
Det er ingen hemmelighed, at jeg er vild med Veronica Ortegas vine. Og jeg har tidligere haft en relativ aversion mod ROC, som sammenlignet med Cobrana er for ”mørk”, men jeg tager ordene tilbage… eller rettere; 2021eren er slet ikke på samme måde. Den er stadig markant mørkere end Cobranas sarte røde farve, men i 2021 er der friskhed, urter, barolo chinato og vermouth, kirsebær og endda en slags toskansk noblezza. Indkapsler det nye Bierzo og booster det så efterfølgende. Mencia-druen har allerede sit publikum, men det må gerne blive endnu større og bredere efter min mening. ROC skal drikkes til fermenterede kødsager og grillede happere med bitterhed fra oliven og urter.

 

Se de tre andre yndlingsvine med fuldt medlemskab

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop