Mine yndlingsvine uge 16

Denne uges yndlingsvine er tilgængelig for alle!

Vi holder de ugentlige anbefalinger åbent for alle frem til og med torsdag den 8. juni 2023. Herefter er udvalgte anbefalinger tilgængelig for Basis-medlemmer – og alle anbefalinger vil være tilgængelig for Premier Cru- og Grand Cru-medlemmer.

 

Yndlingsvinene: 4-5 vine, der har ramt mig, sagt mig mere end andre, provokeret positivt, smægtet mine smagsløg, overrasket, demonstreret vins mangfoldigheder eller ganske enkelt bare har vist klasse. Vinene får ikke point – de er alle ANBEFALEDE! Men jeg inddeler vinene i kategorierne: “NYHEDEN” / “KLASSIKEREN” / “AVANTGARDEN” og “KIOSKBASKEREN”.

 

KLASSIKEREN

Fapulito 2022, Novaia, Valpolicella Classico. Italien
145 kr.

Vinguruen.dk
In your face frugtighed, fuld af moden hindbær og kirsebær, vildt pågående, på grænsen til tuttifrutti eller zinfandel, men den holder sig på den friske side og alkoholen er lav. Lige min smag og genial til sommervarmen nedkølet, fremragende frugtsødme, men forbliver frisk. Bravo.

 

NYHEDEN

G22 2020, Gorka Izagirre, Bizkaiko Txacolina. Spanien
189,95 kr. v/ 6 fl.
supervin.dk

Bliver vinen god af den rigtige adresse? Måske. G22 bliver lavet i kælderen under den trestjernede restaurant Azurmendi lidt øst for Bilbao og druen bag er den sjældne hondarrabi zerratia. Det smager af regnvåde bakker med havudsigt. Ekstremt bærmepræget duft, fermenteret sellerisaft, kandiseret pomeloskræl, syren råber og skriger, vrider sig i munden, man mærker den lige med det samme. Bitterheden er også markant på den gode måde, skaldyrsvin, fiskevin med citrussaucer, ren og syngende. Mere en mundvin end næsevin.

 

AVANTGARDEN

Cotexa 2020, El Hato y el Garabato, Arribes. Spanien
135 kr.
hvaddrikkermantil.dk
Reduktion og stilke, rusticitet, Spanien Outlaw og indfødte sjældne druesorter, jeg elsker det. Du tager en håndfuld vilde tranebær og skovhindbær og presser dem i din stæprke næve, saften løber og du gærer den. Du tilfører en håndfuld ensilage, rører rundt, et par dråber icetea, lidt kinin, et drys tørret hestepære, et flush af tørrede gartnerblomster, så har du Cotexa. Genial vin til sommersæsonen, som jeg personligt har tænkt mig at fylde med social dining, gratis grill og kom-som-du-er-have-events. Den er slank, rank og bitter, bidsk, men venlig, giver modstand i munden og lægger op til ballade med charcuteri i rå mængder.

 

 

 

KLASSIKEREN

Riesling Grosser Herrenberg Kabinett 2021, Von Othegraven, Mosel. Tyskland
271,25 kr. v/ 6 fl.
laudrup.dk
Det er mig ligemeget om du vælger Grosser Herrenberg eller Kupp fra landsbyen Ayl. De er begge grotesk gode eksempler på, hvor gode og gammeldags kabinett’erne i Mosel er i 2021. Kold og våd, men stadig lun og solrig – en kombiårgang, har bare givet isnende høj syre og moderat rigdom, men omvendt smertende intensitet. Grosser Herrenberg ved landsbyen Wawern inde i vestlig sidedal til Saar er tandisnende syrlig, men balanceret sød og er noget af det farligste kabinett jeg længe… nogensinde… har oplevet. Grotesk, grotesk smuk, vild, læskende med sten, røg grape, den prikker og river som friskpresset lime, men med stenmel. Kupp fra Ayl har mere sulfitpræg, æggemad, men oser hurtigt af og viser så røget lime, thaikrydring, saltlime, sort lime, agurkelage, stenmel og vidunderlighed. Køb dem begge i hobetal til din sommerfest.

 

 

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop