Sherry eller ikke sherry… tanker om flor og floromvunden tale

Når ikke Moses kan komme til bjerget, må bjerget komme til Moses – og det gjorde det så. Det er alt for lang tid siden jeg sidst var i Jerez eller San Lucar de Barrameda i det sydvestlige hjørne af Spanien og med det aktivitetsniveau, der lige nu bobler dernede, er det svært at sidde her i høje nord og kun læse om sagerne. Intet af det nye bliver til mit kendskab endnu importeret til Danmark.

Godt for derboende vinvenner! En Malaga-stationeret Master of Wine har forbindelserne i orden og fik sendt en kasse blandet aktualitetssherry til mit smagebord. Tak for det! Og ”TAK SGU!” skal jeg hilse at sige, for appellationen Jerez-Sherry-Xeres er truet af forbrugsfald og så er der jo ikke andet at gøre end at ryste posen, finde på nyt, genopfinde det gamle, styrke internationale samarbejder om stil og viden, satse på steder, satse på hyperkvalitet… og det gør de så. Ligesom champagne er sherry knyttet stærkt til to ting: 1. stedet, men forstået som en region, et stort geografisk område, hvor småbyer, marker og lokale placeringer forsvinder i sammenstikningens navn. 2. metoden, der for sherrys vedkommende enten eller både-og tilføjer stærke gæraromaer fra floren og (fortsættes)

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop