Mine aftener i Paradis 3

Han havde sgu fat i den lang ende, ham Arnaud de Pontac. Han var den tredje Arnaud i Pontac-familien og hans navn bør æres! Meget taler for, at han var den første, der indså potentialet i markedsføring og fremstilling af vin udelukkende fra én navngivet ejendom. I hvert fald i Bordeaux. I 1663 skrev den berømte dagbogsskriver og embedsmand Samuel Pepys et notat, der har prentet Château Haut-Brion dybest i Bordeaux’ lokalhistorie – og vel egentlig også i verdenshistorien. Jeg læser endda Samuel Pepys’ ord som et smagenotat:”… and here drank a sort of French wine, called Ho Bryan, that hath a good and most particular taste that I never met with.” Arnaud de Pontacs forfader Jean de Pontac grundlagde ejendommen allerede i 1533 og selvom Samuel Pepys kunne, om end meget simpelt og ordfattigt, beskrive vinen fra den 27 meter høje grusbanke, så drak den britiske konge, Charles II, allerede tre år inden misundelsesværdige mængder af vinen, som de kongelige regnskabsbøger kaldte ”Hobrion”… (fortsættes)

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop