Moden mode

Optimal modenhed. Har du hørt det før? Sagde vinbonden eller vinmageren du sidst besøgte ikke netop det? Og nikkede du ikke forstående, ja måske endda indforstået – vi vinfolk ved jo, at optimal modenhed er… ja optimal, men hvornår er druerne optimalt modne? Øhhh, ja… jo… det er noget med sukkerkurven, der går op og syrekurven, der går ned og så… lige præcis dér, hvor de krydser… men… Glem det! Der findes ikke noget, som hedder objektiv optimal modenhed. Modenhed er subjektiv. Når fuglene begynder at pille solbærrene af din busk i haven, er de egentlig over det tidspunkt, hvor du selv ville plukke dem til marmeladen. Og det kan jo ikke passe, at Randy Dunn i 1988 syntes, at druerne til hans cabernet sauvignon fra Howell Mountain var modne ved 13,5 %, mens Philippe Melka som konsulent på luksusprojektet Hundred Acre og deres Kayli Morgan Vineyard i 2016 syntes modenhed først var opnået ved 15,5 % Lige der handler det ikke om global opvarmning, men om noget de syntes. Den enes optimale modenhed er den andens overmodenhed, mens den tredjes umodenhed er den fjerdes optimale modenhed. Vinmagere og vinbønder bestemmer selv og der er næsten ingen vinområder tilbage, hvor druerne skal kæmpe for modenhed… (fortsættes)

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop