Chile har sørme også garagevin!

Chile har sørme også garagevin!

Maule og Itata, Malleco og Bio Bio. Hvis du ikke kender Chile sydligste vinregioner i den centrale del af landet skal du ikke være ked af det. Betragt det som en mulighed. Betragt det som en glædebringende opdagelsesrejse du skal ud på.

Drop alle dine smalsporede fordomme. Drop din opfattelse af Chiles vine som homogeniserede robotvine. Søg mod syd, søg ned til Mapuche-land, derned, hvor de spanske bestemmere i centralregeringen i Santiago længe kæmpede med lokalbefolkningens utilfredshed og følelse af undertrykkelse. Jeg har hørt den stadig findes, fornemmelsen altså. Det er dog i Maule og Itata langt det meste sjove foregår i Chile lige nu. Tænk på gamle glemte marker, småbondebaseret tilgang, myriader af mikroparceller med knortede stokke og sorter, som du slet ikke anede eksisterede under Chiles berømte klare himmel. Carignan, garnacha, moscatel, cabernet franc og ikke mindst chilenernes næsten helt egne país. Læg dertil opdaterede gamle metoder fra 1800-tallet, nul ny eg, lokalt raulí-træ til store fade, fodtrampning og skindkontakt på hvidvin og oprørsk om end naturbevarende tilgang, øko, bio og forbandelse af sulfit, ja så har du et billede af det, der foregår i øjeblikket… (fortsætter)

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop