Når terroirforståelse koster… og husstilen ikke helt kan skjule stedet. Kap. 1

Ingen hvide bourgogner kan som Corton-Charlemagne tegne med mejsel i blød kalksten. Ciselere i hårde materialer og samtidig pakke den metallisk-stenede kerne ind i grænsemoden, præcisionsmoden, a-point-frugtighed. Måske Meursault Perrieres, men den debat tager vi en anden dag. Corton-Charlemagne er formelt to appellationer, Corton-Charlemagne AOP fra 72 ha, og herinde i Charlemagne AOP fra 63 ha, men reelt bliver kun 0,3 ha i En Charlemagne-climat’et vist stadig lavet som Charlemagne. Vi opfatter alle Corton-Charlemagne som én. Den er stor, appellationen altså og legalt kan den komme fra ni climat’er, men heldigvis altid placeret øverst på den imponerende trætoppede Corton-høj i såkaldt oolitisk kalksten med væksthæmmende højt niveau af aktiv calcium. Appellationen drejer hele vejen fra stik østvendte marker i Ladoix-Serrigny syd om højen ved Aloxe-Corton og helt om til stik vestvendte og endda en smule nordvestvendte marker ved Pernand-Vergelesses… (fortsættes)

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop