Terroirstudier – Meursault Perrieres og Romanée St.-Vivant… galore!

Vi har en slags klub eller rettere en løs gruppe med fælles interesse for Bourgognes bedre dele og vi mødes i et gammelt hønsehus og dyrker lysterne. Sidst havde vores faste vært bestemt efter kutymen; én mark med chardonnay og én mark med pinot noir, mere specifikt Meursault Perrières og Romanée St.-Vivant

Meursault Perrieres

Tænk nu, hvis Perrières skulle forfremmes til grand cru. Hvor meget skulle så med? Balladen bliver omfattende. Måske begynder de, bønderne, parcelejerne, at bekrige hinanden. Marken består formelt af fire climat’er, Aux Perrières øverst i markens nordvestlige hjørne, tydeligt hævet nogle meter over resten af markens godt 13 hektar og adskilt derfra af en lille smal krattange ovenpå en tydelig forkastning. Perrières Dessus mod sydvest er ligeledes adskilt fra markens nedre dele, der naturligt nok på fransk hedder Perrières Dessous, og lige ovenfor en klump marker med generisk AOP Bourgogne-status. De øverste dele af marken ligger højst af alle premier cru-marker i Meursault… (fortsættes)

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop