Montrachet og Chambertin – det er jo bare vin

Montrachet og Chambertin-det er jo bare vin

Udtaler du t’et? Ja jeg synes det lyder sådan mere patois… sådan lidt som om jeg ved, hvordan burgunderne selv udtaler det. Nå… den hedder altså monraché uden hørbart t. Hold din kæft din idiot, jeg drikker det bare! Nå… drikker det bare… virkelig… blærerøv… vil du bare vise, hvor mange penge du har… blaserte pong! Man DRIKKER ikke montrachet, man optager den i kroppen.

En gang for længe siden overhørte jeg ovenstående samtale – nogenlunde taget fra hukommelsen. Jeg kender ingen steder i vinens verden, der ægger til kamphane-fight og det er næsten umuligt at lege helt basal nørd og prøve at forstå markens egenskaber, udtryk og baggrund uden at blive skudt i skoene, at man lever i overflod, ikke har blik for det fornuftige og det kloge køb.

Montrachet er bare ikke blevet til MONTRACHET uden hold i virkeligheden. Det er Guldlok-marken. Ikke for højt på skråningen, ikke for lavt, ikke for fattig jord og ikke for rig. Nøjagtig samme årsag gælder for Romanée-Conti og for den sags skyld også Chambertin. Forleden droppede vi al form for pekuniær bekymring og gik i dybden med chardonnay-marken over dem alle og tillod os endda at bore lige så dybt i forståelsen og udtrykket for Chambertin…. (fortsættes)

Ved køb af medlemskab får du adgang til hele René Langdahls vinunivers med artikler, vinanbefalinger, stil spørgsmål direkte til René, adgang til eksklusive smagninger og meget mere. Tilmeld dig nu – klik her

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop